Hamurun Malzemeleri ( 4-6 kişilik)
2 su bardağı un
2 çay kaşığı tepeleme yaş maya
1/2 su bardağı ılık süt yada su
4-5 damla zeytinyağı (özellikle zeytinyağı olacak)
Bir tutam tuz
Sos
1 su bardağı domates püresi
2 yemek kaşığı kırmızı şarap (isteğe bağlı ama orjinalinde var)
1 yemek kaşığı salça
Kekik
Kekik
Tuz
Üst Malzemeleri
4-5 adet sosis
1 adet parmak sucuk
8-10 dilim pastırma
1/2 bardak mısır
1/2 bardak siyah zeytin
3-4 adet yeşil ve kırmızı biber karışık
1 kase doğranmış mantar
üstü için kaşar rendesi
Yapılışı
Önce hamuru yoğurup 2 eşit bezeye ayırıyoruz. Vaktimiz varsa bir gece streçfilmle sarıp buzdolabında mayalanmasını bekliyoruz ki ben öyle yapıyorum. Çok daha güzel oluyor....Mayalandırdığımız hamuru oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra açmak için tezgaha un serpip merdaneyle açıyoruz. Açtığımız hamurumuzu tepsimize yayıyoruz.
Daha sonra sos malzemelerimizin hepsini bir tencerede pişirip soğuduktan sonra pizza hamurumuzun üstüne sürüyoruz. üst malzemelerini de eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180' deki fırınımıza atıyoruz.Pişmeye yakın üzerine bol kaşar rendesi serpip servise sunuyoruz. Afiyet Olsun:)
Daha sonra sos malzemelerimizin hepsini bir tencerede pişirip soğuduktan sonra pizza hamurumuzun üstüne sürüyoruz. üst malzemelerini de eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180' deki fırınımıza atıyoruz.Pişmeye yakın üzerine bol kaşar rendesi serpip servise sunuyoruz. Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder