16 Mart 2015 Pazartesi

SARAH JIO JIO’NUN KİTAPLARINDAN GÜNDÜZ SEFASI









Sarah JIO'nun bu kitabında da yine iki zaman diliminde, iki farklı hikaye anlatılıyor. İkisinin de ortak yanı aynı yerde geçmeleri. Evet bu kitabını da kısa sürede ve zevkle okudum. Ama bana sorarsanız "Böğürtlen Kışı" öykü olarak daha güzeldi. Kısaca konusu;
Hikayenin geçmiş zaman ki kısmında Penny adında genç ve güzel bir ev hanımı var. Çok ünlü bir ressam ile evlenir. Kocası ondan yaş olarak bayağı büyük ve ondan daha çok işi ile zaman geçirmektedir. Penny'de göl evi olarak sayılan yüzer evinde genelde yemek ve kurabiye yaparak zaman geçirmektedir. En iyi dostu sorunlu bir anne ve babası olan ufak Jimmy'dir. Bir de işi tekne yapmak olan Collins ve  ona karşı ilgi duymaktadır. Fakat Penny kocasına sadık bir kadındır. Zamanla kocasının onunla daha az ilgilenmesi, zamanının çoğunu resim yaparak geçirmesi  Penny'i Collins'e karşı ilgi duymasına neden olur. Çok istediği Frank Sinatra konserine kocası bilet alıp sonra da iş bahanesi ile götüremeyeceğini söyler. Ve Collins'le gitmesini teklif eder. Penny önce karşı çıksada o geceye Collins ile gider ve romantik bir akşam geçirirler. İlerleyen günlerde  birbirlerine karşı yakınlaşmaya başlarlar. Penny  kendi için karar verir . Collins ile onun yeni yaptığı Catalina adlı teknesiyle kaçma planları yapıp, tüm dünyayı dolaşacaklardır. Fakat o gün geldiğinde Penny'i bir sürpriz beklemektedir.


Hikayenin gelecek zaman kısmında ise, Ada karakterini tanıyoruz. Ada New York'da çalışan çok ünlü bir gazetecidir. Çok yoğun çalışmaktadır. Bu yüzden çoğu zaman eşine ve çocuğuna vakit ayıramamaktadır. Yine bir iş gezisi sırasında işini yaparken bir kaza olur ve bu kaza sonucunda eşini ve çocuğunu gözünün önünde kaybeder. Ölümlerinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Ada bunu atlatamaz ve son olarak doktorunun tavsiyesi üzerine New York'u bir süreliğine terk eder. Seat'le de bir yüzer ev kiralar. Komşuları ona karşı çok sıcak davranır. Özellikle Jimmy ve yemek fotoğrafçılığı yapan Alex.
Ada şans eseri  kiraladığı bu yüzer evde yıllar önce yaşayan Penny'nin ansızın ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunu öğrenir. O zamanlar küçük bir çocuk olan Jimmy dahil hiç kimse bu olay hakkında konuşmak istemez. Dahası tüm tekneler caddesi yaşanan olayı anlatmamak için büyük çaba sarf ederler. Ada kendi evinde Penny'e ait  eski bir sandık bulur ve merakı daha fazla artar. Gazetecilik duyguları ile Ada Alex 'in yardımı ile olayı araştırmaya başlar. İşin derinliklerine indikçe Tekneler Caddesinin göründüğü kadar masum ve huzurlu bir yer olmadığını görür.
Tıpkı Sarah JIO'nun diğer kitaplarında olduğu gibi okuyucuyu sürpriz bir son beklemektedir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ORİJİNAL İTALYAN PİZZA 🍕

Merhaba, Pizzayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. İtalyanların en meşhur yemeklerinden olan Pizza ülkemizde de  sevilerek yenen bir yiyec...