13 Mart 2015 Cuma

GEZİ NOTLARIMDAN DÜSSELDORF BOOT SHOW





      

                                                            

                  
      İş için Ocak ayında Almanya’nın Düesseldorf kentindeki Boot Show Fuarına  katılmıştım. Benim için gerçek anlamda bilgi sahibi olmama yardımcı oldu. Bu fuarla ilgili notlarımı sizlerle paylaşmayı istiyorum; 


    Avrupa’nın en büyük fuar merkezi olma özelliğine sahip olan  Boot Show Organizasyonu  toplam  213.000 m²’lik alana  sahip Duesseldorf Fuar Alanında  düzenlenmektedir. Fuar alanında toplam 17 salon bulunmaktadır. 2014 yılındaki fuara 60 ülkeden 1661 katılımcı, toplam 1700 yat ve bot sergilenmişti.
        

                                                    
   Ülkemizden yatçılık bölümünde 20 katılımcı ile 300 m²  lik alanda ve dalış bölümünde 9 katılımcı ile 80 m² lik alanda olmak üzere, toplam  380 m² alanda 29 katılımcıyla  temsil edilmişti.

    Dünyanın karada düzenlenen en büyük fuarı olan Düsseldorf Boot Show  sergilenen ürünlerin çeşitliliği, ziyaretçi zenginliği, kaliteli fuar alanı hizmetleri ve göz kamaştıran atmosferi ile yerli ve yabancı tüm sektör ilgilileri, deniz tutkunları, medya mensupları ve ziyaretçilerden  bana göre tam not aldı.  


      Yelkenlilerden, süper ve mega yatlara, motorlu - motorsuz deniz araçlarından, deniz sistem, cihaz, donanım ve aksesuarlarına, dalış malzemelerinden, marinalar ve eğitim kurumlarına kadar tüm denizcilik sektörünü bir araya getiren bir fuardı.


Luxury motor yacht Princess 98 showcased at Dusseldorf Boat Show 2013
 Mega yat

Princess 98 Superyacht - Saloon

Mega yatın salonu

         Bu fuarda benim en çok ilgimi çeken kısım tabi ki birbirinden şık, gösterişli ve lüks yatlardı. Tek kelimeyle mükemmeller. Sergilenen yatların dışı ayrı güzel, içi ayrı bir güzeldi. Özellikle mega yat dediğimiz gemiden küçük, yattan büyük olan ultra lüks yatların içini gezdiğimde insan kendini bambaşka bir dünyada hissediyor.:) yattaki kamaraların içi son derece kullanışlı ve lüks.  Herşey en ufak ayrıntısına kadar hesap edilerek  dizayn edilmiş. 1.000 Dolar’dan 3.8 milyon Dolar’a kadar geniş fiyat aralığındaki deniz araçlarının bazıları hız ve manevra yeteneğiyle öne çıkarken, bazıları sıra dışı tasarımları ve konforlarıyla büyüledi.

 

Yacht IMPERIAL PRINCESS -  Bridge deck Dining




Yacht IMPERIAL PRINCESS -  Double Cabin  Double Kabin
       Kısacası, yolu düşen herkesin bu fuarı görmesini kesinlikle tavsiye ederim:)



Princess 82 superyacht - Image courtesy of Princess Yachts International


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ORİJİNAL İTALYAN PİZZA 🍕

Merhaba, Pizzayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. İtalyanların en meşhur yemeklerinden olan Pizza ülkemizde de  sevilerek yenen bir yiyec...