1 paket Barilla Lazanya Makarna (haşlanmadan yapılan çeşitten)
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1-2 adet sivri biber
400 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet domates
İsteğe bağlı maydonoz, ceviz
Tuz, karabiber
Lazanyanın üstüne rendelenmiş kaşar
Beşamel sos malzemeleri;
2 yemek kaşığı dolu tereyağ
2,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Tavaya yağı koyup küp küp doğranan soğan, biber ve rendelenmiş havuç eklenip biraz kavuralım, kıymayı (isteğe bağlı ceviz) ve sarımsak rendesinide ekleyip iyice kavuralım en son olarak domates rendesinide ekleyip 10' pişirip altını kapatalım.
Beşamel sosu önce tencereye tereyağını koyup eritelim arkasından unu koyup çevirelim. Kavrulmuş un kokusu gelince sütü azar azar ekleyerek topak topak olmaması için sürekli karıştıralım. Tuz ve karabiberi ekleyerek blendrdan geçirelim . Boza kıvamına gelecek.
Dikdörtgen borcam yada fırın tepsisini yağlayıp bir kepçe beşamal sostan koyup yayalım. Lazanya hamurlarımızı kırmadan dizelim tekrar üzerine beşamel sos yayıp, kıymalı içten yayıyoruz. Böyle 3-4 kat yapalım harcımız en son kata beşamel sosu ve kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Soğumadan servis yapıyoruz.
Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder