29 Ekim 2015 Perşembe

TANDIR KEBABI




MALZEMELER


1 kg kemikli kuzu eti 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 servis kaşığı tereyağ
1-2 adet defne yaprağı
Top karabiber, tuz
2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup, yıkadığımız eti koyuyoruz. Kısık ateşte süreli çevirerek eti kızartıyoruz. Tereyağını koyup tekrar çeviriyoruz bu işlem yaklaşık 30' sürüyor.


Defne yaprağı, top karabiber ve tuzu ekleyip tekrar çeviriyoruz.



En son etin üstüne sıcak su koyup, düdüklünün ağzını kapatıyoruz. 1 saate yakın pişiriyoruz. Pişen eti suyu ile birlikte borcama koyup ister bu şekilde istenirse 5' fırına sürerek pişirip servise sunuyoruz.
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ORİJİNAL İTALYAN PİZZA 🍕

Merhaba, Pizzayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. İtalyanların en meşhur yemeklerinden olan Pizza ülkemizde de  sevilerek yenen bir yiyec...