8 Ocak 2020 Çarşamba

OIL PULLING BİNLERCE YILLIK BASİT AMA FAYDASI İNANILMAZ BİR SAĞLIK YÖNTEMİ



Oil pulling nedir?

Sindirim sistemimizin başlangıç noktası olan ağzımız birçok hastalığın başladığı nokta olarak görülüyor. Yediğimiz yemekler ve içtiğimiz içecekler ağzımızdan vücudumuza ilerliyor. Böylece de dışardan aldığımız mikroplar ilk olarak ağzımıza giriyor ve oradan iç organlarımıza ilerliyor. Ağzımıza yerleşen bakteriler organlarımızın sağlığını da etkiliyor. Doktorlar özellikle rahatsızlıkların ağızda başladığına dikkat çekiyor ve ağız temizliğine özen vermemiz gerektiğini söylüyor. Hem yediklerimize dikkat ederek hem de ağız ve diş sağlığımıza önem vererek kendimizi hastalıklardan korumamız mümkün hale geliyor. Tabii her ne kadar dişlerimizi fırçalasak ve diş ipiyle fırçanın ulaşamadığı yerleri temizlesek de ağzımızı tamamen temizleyemiyoruz. İşte bu noktada da oil pulling devreye giriyor. Hindistan’da ortaya çıkan hasta olmayı önlemek için temizlenmek ve arınmak mantığı olan ayurveda temelli bir yöntem olan oil pulling işlemini yapmak için Hindistan cevizi yağı ve dil sıyırıcı adı verilen alete ihtiyacımız var.



Oil pulling nasıl yapılır? 

Organik Hindistan cevizi yağıyla yapılan oil pulling işlemini sabahları uyanır uyanmaz uygulamalıyız. Sabah uyanınca aç karnına 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını ağzımıza alıyoruz. Bu yağı yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında ağzımızın içinde dişlerimizin arasında döndürüyoruz. Oil pulling işlemini mutlaka 15 dakika yapmalıyız. Ağzımızdaki Hindistan cevizi yağını gargara yapmamalıyız. Sadece ağzımızda döndürmeliyiz. Yağ boğazımıza inmemeli. En az 15 dakika bekledikten sonra yağı tükürüyoruz. Kesinlikle yağı yutmuyoruz. Sonrasında dil sıyırıcı ile ( birçok diş fırçasının arkasında mevcut oluyor artık) dilimizi en arkadan en öne doğru temizliyoruz. Bunu yaklaşık 10 yada 15 kere tekrarlayarak ağzımızdaki tüm kalıntılardan kurtulabiliriz. Bu işlemden sonra dişlerimizi organik diş macunuyla fırçalayarak ağız ve diş temizliğini tamamlamış oluyoruz.




Oil pulling işleminin faydaları

* Ağız kokusu problemi yaşadığımızda oil pulling sayesinde bu problemden kurtulabiliriz.
* Ağzımızın içinde sık sık yaralar çıkıyorsa ve damak yapımız güçsüzse Hindistan cevizi yağı bakteri ve mikropları öldürerek bu sorunları ortadan kaldırır. 
* Dişlerimizdeki çürükler, diş eti kanamaları, tartarlar oil pulling sayesinde yok olur.
* Ayrıca dişlerimizi de beyazlatır. 
* Bağışıklık sistemimizin güçlenmesine de yardımcı olur.
* Baş ağrısı, sinüzit ve migren gibi rahatsızlıkları da hafiflettiği bilinir. 
* Uykusuzluk, yüksek kan şekeri, egzama gibi problemler yaşayanların da oil pulling işlemini düzenli olarak yaptıklarında daha iyi hissettikleri gözlemlenmiştir. 
* Kalp ve böbrek kaynaklı hastalıklara da iyi gelir. 







UYARI : Bu blog da  yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Blog da yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Blog, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Blogu ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ORİJİNAL İTALYAN PİZZA 🍕

Merhaba, Pizzayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. İtalyanların en meşhur yemeklerinden olan Pizza ülkemizde de  sevilerek yenen bir yiyec...